Välkommen Oskar Vikström!

Oskar Vikström till Looström!

Oskar-Vikstrom-rekrytering.jpg

Jag har tidigare varit den som beställt ritningarna. Nu ska det bli väldigt kul att se och lära mig mer om andra sidan.
— Oskar Vikström

Looström fortsätter att expandera med nya kollegan Oskar Vikström. Han kommer närmast från PEAB där han arbetat inom produktion. Varmt välkommen Oskar!

Fem snabba frågor:

Vad är din bakgrund?
Jag kommer senast från att arbeta med produktion på PEAB. Där var jag i två år och har bland annat varit med i byggnationen av kvarteret Björnen i Stockholm City.

Vad är ditt specialistområde?
Här är det så svårt att säga, som helt ny på just det här försöker jag ta åt mig allt och lära mig snabbt. När det kommer till produktion har jag varit med om väldigt mycket och framförallt speciella och komplexa ombyggnationer.

Varför sökte du dig till Looström?
Jag ville testa på något nytt och har länge varit intresserad av att rikta in mig på konstruktörsyrket. Tidigare har jag varit på andra sidan och den som beställt ritningarna. När jag hörde mig för hos en konstruktör jag känner tipsade han mig om just Looström. En av sakerna som lockade mig hit var möjligheten att få arbeta med både ritningar och beräkningar. Jag vill vara med på olika saker och i olika stadier.

Vilka projekt kommer du att arbeta med den närmsta framtiden?
Nu närmast kommer jag att vara delaktig i byggnationen av Nya Märsta Centrum Etapp 3. Där ska tre nya bostadshus och ett parkeringshus projekteras i Märsta för Entreprenör Åke Sundvall och fastighetsbolaget FastPartner.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda?
Direkt när jag kom innanför dörrarna kände jag att stämningen här är trevlig och öppen. Jag ser fram emot att få bli en bred konstruktör och bygga vidare på tidigare erfarenheter. Det finns en hög kompetens här som det ska bli kul att ta del av. Min erfarenhet sedan tidigare är att en grupp svetsas samma och att de flesta blir kvar länge, hör ihop med varierande projekt och spännande utmaningar. Dessutom trivs jag med att det är en bra blandning av tjejer och killar.