En arbetsdag med Tuan Tran

Tuan arbetar som uppdragsansvarig och medverkar just nu i bostadsprojekten Lingontuvan och Edsviken. Han har en bakgrund som civilingenjör och började på Looström Gelin 2012. Vi träffade Tuan en fredag för att se hur en dag på jobbet kan se ut.

Hej Tuan!

Berätta, hur har din dag börjat?

Jag kom till kontoret kl. 06.45, tidigt eller hur? Jag är en morgonpigg person och gillar lugnet på kontoret vid den tiden. Just idag hann min kollega Thorbjörn vara först på plats men det bästa med att komma tvåa är att det finns nybryggt kaffe. De två första timmarna innan vår gemensamma frukost var det fullt ös med att gå igenom mailen, interna små morgonmöten vid varandras skrivbord och såklart dagens första skratt.

Tuan-Tran.jpg

7.00 - 9.00

Vad innebär gemensam frukost?
Varje morgon kl. 09.00 är det gemensam frukost som gäller. Vi sitter alla tillsammans och fikar och det skapar en stark gemenskap. Just på fredagar brukar vi ha något som kallas för infofredag då någon berättar om sitt projekt eller annan nyttig information. Medan alla åt sina färgglada mackor och drack kaffe, var det Linnea som höll en presentation idag kring olika kommunikationsplattformar och intern kommunikation.

9.20 - 11.30

Spännande, vilka arbetsuppgifter fortsatte du med sen?
Just fredagar är alltid skönt för sen kommer helgen, men det betyder också att vissa saker måste blir klara, skickas iväg eller göras. Själv hade jag inget utskick denna vecka, vilket är väldig ovanligt, så det blev lugn projektering i projektet Edsviken fram till lunch. Sen passade jag på att gå ner till gymmet för lite fysiskt arbete.

_DSC7094.jpg
Just på fredagar brukar vi ha något som kallas för infofredag då någon berättar om sitt projekt eller annan nyttig information.
— Tuan Tran, Konstruktör

12.30 - 15.00

Eftermiddagen fortsatte med utredning och projektering i form av 3D modellering och hållfasthetsberäkningar för projektet Lingontuvan, en nyproduktion ute i VEGA staden. Det är ett uppdrag av Viktor Hanson där vi bygger flerbostadshus om ca 90 lägenheter. Den nya stadsdelen kommer även ha en ny pendeltågsstation, förskola och en F-9 skola. Förutom gofika på eftermiddagen fick vi även finbesök av styrelseordförande Rune idag.

Spännande, vilka arbetsuppgifter fortsatte du med sen?
Just fredagar är alltid skönt för sen kommer helgen, men det betyder också att vissa saker måste blir klara, skickas iväg eller göras. Själv hade jag inget utskick denna vecka, vilket är väldig ovanligt, så det blev lugn projektering i projektet Edsviken fram till lunch. Sen passade jag på att gå ner till gymmet för lite fysiskt arbete.

15.20 - 16.00

Eftermiddagen fortsatte med utredning och projektering i form av 3D modellering och hållfasthetsberäkningar för projektet Lingontuvan, en nyproduktion ute i VEGA staden. Det är ett uppdrag av Viktor Hanson där vi bygger flerbostadshus om ca 90 lägenheter. Den nya stadsdelen kommer även ha en ny pendeltågsstation, förskola och en F-9 skola. Förutom gofika på eftermiddagen fick vi även finbesök av styrelseordförande Rune idag.

Hur avslutar du arbetsdagen?
Det ser olika ut men idag gick de sista timmarna ut på att runda av arbetsveckan, planera inför nästkommande vecka och skriva tidrapport. Denna fredag var även lite extra speciell eftersom vi fick våra nya arbetstelefoner, Iphone 8 Guld!

 

Stort tack Tuan för att du dela med dig av din arbetsdag.
Funderar du på hur en konstruktör arbetar eller har funderingar kring kommande projekt, tveka inte att höra av dig till oss! 08-755 11 60 eller
info@loostrom.se