Välkommen Jimmy!

Jimmy-Looström

Vi inleder hösten med att välkomna en ytterligare kollega till kontoret. Jimmy kommer närmast från ÅF & Sweco där han arbetat som konstruktör och projektör i 7 år.

Hej Jimmy!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag har jobbat med varierade byggnadsprojekt inom exempelvis ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnation inom främst pappersmassaindustrin.

För mig är helheten viktig om ett projekt ska lyckas riktigt bra. Det ska inte bara se snyggt ut, det ska fungera också.
— Jimmy, konstruktör

Hur ser du på din roll som konstruktör?

Jag gillar när det finns något logiskt att följa och det finns ett rätt eller fel. För mig är helheten viktig om ett projekt ska lyckas riktigt bra. Det ska inte bara se snyggt ut, det ska fungera också. Fler problem behöver alltid lösas och jag gillar att det finns skillnader mellan verklighet och teori. Man kan ta fram en perfekt lösning som fungerar i teorin men som inte fungerar lika bra i praktiken. Det är både roligt och utmanande att få tänka om och alltid anpassa sig efter verkligheten. Då är det dessutom extra skönt att ha arbetat ett tag och ha erfarenhet.

Vilket är ditt specialistområde?

Mitt specialistområde är hittills inom industriell verksamhet och byggnader med stål- och betongstomme. Beräkningar är ett område jag har god erfarenhet av och gärna jobbar med. Samtidigt har jag haft lite tur i karriären och kunnat fortsätta vara kunskapsmässigt bred. Jag trivs med att vara med i hela processen fån start till slut.

Varför sökte du dig till Looström?

Looström är i en stark tillväxt- och utvecklingsfas vilket jag tycker är otroligt kul!
— Jimmy, konstruktör

Både en nära vän från studietiden och tidigare kollega jobbar på Looström och rekommenderade mig att söka hit. Jag ser fram emot att få arbeta med bostäder och få mer verklighetsanknytning jämfört med industrin.

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Nu närmast kommer jag att arbeta med Scandinavian XPO och Vildmannen 7. Båda två är spännande och givande projekt som jag verkligen ser fram emot att få jobba med.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Looström är i en stark tillväxt- och utvecklingsfas vilket jag tycker är otroligt kul! Jag vill vara en del av den utvecklingen och växa med företaget.