Thorbjörn firar 5 år på Looström

Thorbjörn-Looström
Verkligheten ger alltid förvarningar om vad som håller på att hända, men det gäller att ha kunskapen om hur de ser ut.
— Thorbjörn, Konstruktör

Thorbjörn är konstruktör med mer än 35 års erfarenhet och har i år varit på Looström i 5 år.

Grattis Thorbjörn!

Vad är viktigt för att du ska trivas?

Att kunna forma min egen tillvaro och själv få välja vilka projekt jag tar på mig, är grundläggande för att jag ska vilja jobba just här. Looström har en frihet mellan discipliner som gör att det finns en möjlighet för mig att ”plocka russinen ur kakan” beroende på vad som passar mig och utifrån vad kunderna behöver.

Du har en gedigen erfarenhet av arbetet som konstruktör och ett stort förtroende i branschen. Kan du berätta mer om ditt tankesätt och dina strategier för att lyckas i rollen som konstruktör?

Mitt arbete är lite som att vara orienterare. Vinnaren har hittat kontrollerna i rätt ordning och gjort rätt val av stigar för att komma dit. På samma sätt gör jag alltid analysen av helheten innan jag sätter igång med projektet.

För mig har det alltid varit självklart att börja i frågan ”vad exakt är vår uppgift?” i varje projekt och förfrågan. Jag börjar uppifrån och tar mig ner till en detaljnivå som räcker för att jag ska förstå hur problemet ska lösas. Visst har jag nu mycket erfarenhet i mitt yrke, men resonemanget har funnits med mig redan från när jag var helt grön som konstruktör.

Jag är otroligt noggrann med det jag tycker är viktigt.
— Thorbjörn

Varje dag utgår jag även från grundtanken om vad som är viktigt just nu och prioriterar helt efter det. Det är inte alltid bekvämt att behöva ringa upp och förklara att ”det här blir en ÄTA”. Men måste det göras då, ska det inte göras senare och det är viktigt att ha med sig. Erfarenheten jag har idag, gör att jag vet hur en viss typ av grundstomme beter sig. Jag är trygg i min kunskap om hur saker och ting uppträder och vilka risker som absolut inte ska tas.

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Det är att få sy ihop svar på en problembild. Jag drivs av att ta kunden igenom projekt på ett tryggt sätt. Det bästa sättet att göra det på, är genom att vara proaktiv och hjälpa kunden med tips framåt. Det underlättar hela projektet och ger ett stort värde för kunden. Det största beviset på att jag gjort något bra, är att jag får vara med igen.