PICT0086.JPG

Östermalmshallen

Östermalms saluhall uppfördes och invigdes år 1888 med avsikten att vara en marknadsplats för allmänheten inom livsmedel och delikatesser. Östermalms saluhall är en av Sveriges finaste tegelbyggnader från sent 1800-tal.

 
NK-2.jpg

NK Parkaden

Under 2015 fick Looström i uppdrag av beställaren och fastighetsägaren Hufvudstaden att starta ett projekt som syftade till att utveckla Parkaden och NK för att bland annat skapa större ytor för handel och skapa ett bättre flöde i kopplingen mellan varuhuset och den nya ytan för handel i Parkaden.

Sös-2.jpg

Södersjukhusets första etapp färdig

Södersjukhuset håller på att moderniseras och byggas ut. Förberedelserna startade under 2014 och etapperna är beräknade att bli klara under 2018 till 2020.

Oxelvägen-3.png

Oxelvägens förskola

Arbetet med Oxelvägens förskola går stadigt framåt. Den nya förskolan med åtta avdelningar är en del i utvecklingen av centrala Älta. Invigningen beräknas preliminärt till juni 2019.

Marketenteriet

Marketenteriet

Marketenteriet utgör en byggnad som uppfördes 1909 som en del i det regementsområde som sedan mitten på 1800-talet utgjort en viktig försvarspunkt för Stockholm. Nu görs träbyggnaden om till bostäder.

Kapellet-uppdrag-loostrom.png

Miljövänligt aktivitetshus

Täby församling bygger ett nytt miljövänligt aktivitetshus med invigning sommaren 2019. På platsen för Eviga ljusets kapell bygger nu Täby församling ett aktivitetshus. Kapellet tillhör en äldre generation byggnader vad beträffar konstruktion och behöver därför rivas. För att uppfylla modern standard vad gäller miljöanpassning byggs i stället ett miljöhus som blir ett nytt aktivitetshus.

SXPO.jpg

Scandinavian XPO

Eurostop Arlanda utvecklas till en internationell arena för möten och mässor! Scandinavian XPO är Sveriges nya internationella mötes- och eventanläggning och slår upp dörrarna under 2020.

Ektorp-nacka.jpg

Ektorp, Nacka

Drygt 200 nya hyresrätter för studenter och ungdomar ska byggas i norra Ektorp, i anslutning till Värmdöleden och Ektorpsvägen. De ska produceras på ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt samt hålla hög arkitektonisk kvalitet.


Olika typer av projekt

Klicka på respektive symbol för att komma till våra olika projekt inom våra specialistområden.


Exempel på uppdragsgivare


Aktuellt från Looström