Ostermalm-saluhall.jpg

Östermalmshallen

Östermalms saluhall uppfördes och invigdes år 1888 med avsikten att vara en marknadsplats för allmänheten inom livsmedel och delikatesser. Östermalms saluhall är en av Sveriges finaste tegelbyggnader från sent 1800-tal.

Bank-1.jpg

Bank Hotel

Bank Hotel är ursprungligen en 3-våningsbyggnad för kontor och bank som uppfördes under åren 1907-1910. Looström var ansvariga konstruktörer när byggnaden renoverades om till boutiquehotell.


Vi gör olika typer av projekt

Klicka på respektive symbol för att komma till våra olika projekt inom våra specialistområden.

Ett urval av våra pågående projekt

 

Kilstroms-7.jpg

Kilströms kaj

Kilströms kaj är det nya bostadskvarteret som nu byggs i Karlskrona. Totalt byggs 46 lägenheter i tre separata trähus och en större restauranglokal i direkt anslutning till havet.

Nya Märsta Centrum.jpg

Nya Märsta Centrum

Märsta i Sigtuna kommun uppdaterar centrum med ny galleria, nya lokaler för butiker, 200-300 nya bostäder, badhus, kulturskola, bowlinghall, nytt stadsbibliotek och en konsthall.

Formannen-1.PNG

Formannen 13 & 14

Formannen är ett kvarter på Södermalm i Stockholm som består av flera byggnader uppförda under 1900-talet. Nu står de byggnaderna inför omfattande renoveringar.

Marketenteriet blir bostäder

Marketenteriet utgör en byggnad som uppfördes 1909 som en del i det regementsområde som sedan mitten på 1800-talet utgjort en viktig försvarspunkt för Stockholm. Nu görs träbyggnaden om till bostäder.

Sigfridsborgsskolan-5.jpg

Sigfridsborgsskolan

Den nya Sigfridsborgsskolan är planerad att inrymma 700 elever fördelat på två våningar, där årskurserna är fyrparallelliga.

Menyn-1.png

Menyn: Ett nytt kvarter i Silverdal

Menyn är ett hyresbostadsprojektet i Silverdal, Sollentuna kommun. Kvarteret växer upp på en av de sista tomterna i Silverdal, några hundra meter från torget. Här byggs allt från kvadrateffektiva ettor till familjevänliga fyror.

SXPO.jpg

Scandinavian XPO

Eurostop Arlanda utvecklas till en internationell arena för möten och mässor! Scandinavian XPO är Sveriges nya internationella mötes- och eventanläggning och slår upp dörrarna under 2020.


Exempel på uppdragsgivare

Kunder-logor-2019.jpg

Aktuellt från Looström