Välkommen Anna!

Full fart framåt på Looström! Vi välkomnar Anna Levin som ny Projektör hos oss på Looström.

Hej Anna!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag pluggade Byggteknik och design på Kungliga Tekniska Högskolan. Efter det har jag jobbat i ett antal år med prefab och nu senast kommer jag från ett mindre bolag där jag arbetade med allmän konstruktion.

Varför blev du konstruktör?

Det var inte helt självklart för mig att bli konstruktör till en början. Länge stod jag i valet och kvalet till att välja antingen att läsa till ingenjör eller till fysioterapeut. Jag började på Fysioterapeututbildningen på Karolinska Institutet men under utbildningen kände jag att det inte var rätt yrkesval för mig, mitt intresse och fallenhet för matte och fysik drog mig mot att söka en ingenjörsutbildning i stället. Att det blev just inom bygg och konstruktion var på grund av mitt intresse för arkitektur och byggnader.

Anna Levin.jpg
Att det blev just inom bygg och konstruktion var på grund av mitt intresse för arkitektur och byggnader.
— Anna
Inom prefab så gillar jag att det är väldigt hands on, vi kommer in i ett relativt sent skede och levererar bygghandling och direkt efter utskick så börjar man tillverkningen. Det går alltså ganska fort från det att man själv producerar ritning tills att det faktiskt finns en fysisk byggnad, vilket är en väldigt kul process!
— Anna

Vilket är ditt specialistområde?

Mitt specialistområde är prefabkonstruktion. Jag har jobbat flera år inom prefab och i Tekla, så det är framför allt där mina kunskaper finns.

Varför sökte du dig till Looström?

Jag blev tipsad av tidigare kollegor och framför allt så pratade de väldigt gott om de anställda och hela företagskulturen på Looström. Det kan jag inte annat än att hålla med om! Trots att jag bara varit här en väldigt kort tid så känner jag att det är en väldigt härlig atmosfär bland kollegorna. Sedan var jag även väldigt nyfiken på den nystartade prefab-avdelningen som några av mina tidigare kollegor har varit med och startat upp.

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Inom prefab så gillar jag att det är väldigt hands on, vi kommer in i ett relativt sent skede och levererar bygghandling och direkt efter utskick så börjar man tillverkningen. Det går alltså ganska fort från det att man själv producerar ritning tills att det faktiskt finns en fysisk byggnad, vilket är en väldigt kul process! Det är roligt att se när byggnaden växer fram.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Möjligheten att få vara med i uppstarten av den nya prefab-avdelningen samt att få nya kunskaper och att även få dela med mig av min kunskap och erfarenhet från tidigare projekt. Jag ser också fram emot att lära känna nya härliga kollegor och ha det sköj på jobbet!