Välkommen Carolina - den problemlösande industrikonstruktören

På Swedol föddes idéen om att ta sig vidare inom byggbranschen med siktet på konstruktörsrollen. Med en kärlek till industrikonstruktion tar Carolina nu plats på Looström som konstruktör, specialiserad inom just detta område.

carolina olsson konstruktör looström byggnadskonstruktör

Carolina Olsson, byggnadskonstruktör på Looström

Från Swedol till konstruktion

För den före detta Östersundsbon Carolina gick flyttlasset till Stockholm för tio år sedan. Väl där började hon arbeta på yrkesbutiken Swedol, där resan mot rollen som konstruktör tog fart.

— Jag började arbeta extra på Swedol under gymnasiet och gillade branschen, sortimentet och kunderna. Det var en skön jargong helt enkelt. Det öppnade upp för idéen om att ta mig vidare inom bygg fast en annan riktning.

Det jag tycker är spännande med industriprojekt är att de varierar i storlek och komplexitet. Det är roligt och givande att få hjälpa kunden att hitta smarta och kreativa lösningar på deras problem
— Carolina Olsson

Carolinas fallenhet för problemlösning fick henne att välja Byggteknik och Design på KTH i Stockholm.

— Inom min utbildning fanns det fem inriktningar, en av dem var konstruktion vilket även var det svåraste. Så jag valde den inriktningen och kände direkt att den passade mig.

Fann sin plats inom industri

Området Carolina specialiserar sig inom är industrikonstruktion, något hon arbetat med i tre år. Senast arbetade hon på WSP inom detta område och det är framför allt sådana projekt hon jobbar med idag hos Looström.

— Det jag tycker är spännande med industriprojekt är att de varierar i storlek och komplexitet. Det är roligt och givande att få hjälpa kunden att hitta smarta och kreativa lösningar på deras problem.

Det roligaste med att vara konstruktör är även det mest utmanande enligt Carolina.

— Man lär sig nya saker varje dag och alla projekt har sina egna utmaningar trots att de vid första anblick kan uppfattas likadana. Jag tror att man ska vara nyfiken, prestigelös och ha lätt för att fråga kollegor om råd för att trivas i rollen som konstruktör. Sedan ska man såklart också tycka det är roligt med beräkningar och projektering.

Första intrycket av Looström- blev bjuden på kaffe på KTH

Jag fick ett bra intryck av Looström på kaffebjudningen. Det kändes som att det var mycket värme, glädje och positivitet, en bra arbetsplats helt enkelt.
— Carolina Olsson

Första gången Carolina kom i kontakt med Looström var via en kaffebjudning på Kungliga Tekniska Högskolan 2018. Looström bjöd studenter på kaffe och mingel, något som blivit en årlig aktivitet på högskolan.

— Jag fick ett bra intryck av Looström på kaffebjudningen. Det kändes som att det var mycket värme, glädje och positivitet, en bra arbetsplats helt enkelt. Idag har jag kommit in bra i gruppen och känner att jag kan ställa frågor till vem som helst. Projekten är roliga och det är ett härligt gäng!