Välkommen Erik!

Med Erik som gruppchef utvecklar Looström en helt ny gren för Tekla/Prefab och kommer att kunna erbjuda beställare specialistkunskap. Erik kommer närmast från BTB där han bland annat varit huvudansvarig för Tekla-gruppen i 4 år.

Hej Erik!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag är utbildad högskoleingenjör på KTH. Tidigt arbetade jag som bro- och tunnelingenjör och fortsatte sedan med tung industri och offshore. Efter det började jag arbeta med byggnader och har nu hunnit fokusera på Tekla i 8 år. Jag har startat upp utvecklingen av Tekla i flera omgångar och varit ansvarig för att ta fram arbetsmetodiker.

Varför blev du konstruktör?

Alla i min familj är ingenjörer och jag har alltid haft fallenhet för fysik och matte. Men en slump egentligen att jag blev just konstruktör. Jag har hittat min grej där jag arbetar med programmering och som konstruktör samtidigt får se belöningen i form av ett färdigt hus.

Tekla är ditt specialistområde. Berätta mer om det!

Jag jobbar med utveckling och optimering av Tekla. Eftersom Tekla är ett ganska öppet program, kräver det att någon har kompetensen att sitta och utveckla det. Programmet måste anpassas efter företaget och de resurser som finns. Jag utvecklar programmet och bygger företagsspecifika miljöer. För att underlätta för mina kollegor, behöver jag ta fram ett verktyg som löser det.

Erik-Looström
Jag är specialiserad på att utveckla, effektivisera och optimera användningen av Tekla.
— Erik
Om jag lägger tid på något, märker jag direkt att kollegorna kan spara tid genom det. Det tycker jag är väldigt kul!
— Erik

Varför sökte du dig till Looström?

Framförallt var det en tidigare kollega som tipsade mig. Vi tog ett första möte och jag kände direkt att vi delade samma vision kring Tekla. Jag gillar även den platta organisationen och storleken. Det finns en tro på och en naturlig vilja att satsa på utveckling av Tekla. Det är kul att få börja jobba med prefab här och vara med och starta upp det och dessutom med någon som jag jobbat väldigt bra ihop med tidigare. Tekla prefab blir en helt ny avdelning på Looström och jag kommer att lära upp andra och ha ansvar för en grupp som utvecklar Tekla tillsammans och fördelar resurserna till de andra projekten.

Vad är det svåraste med att vara konstruktör?

Hela tanken med prefab är att det ska kunna tillverka något på löpande band och sen montera det på plats. Men alla projekt är ändå olika och det finns inga hus som är exakt likadana. Det gäller att hitta delar som är kontinuerliga som fungerar både för oss i projekteringen och i produktionen. Det svåraste och roligaste i mitt jobb, är att hitta den delen i projektet och lyckas få upprepningsprocessen att fungera på ett smart sätt.

Vi har inte kapaciteten att vara bra på allt. Därför är det viktigt att det är en bra blandning bland kollegorna. Vi behöver hela tiden hjälp av varandras kunskaper och bakgrunder. Annars vore det omöjligt!
— Erik

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Möjligheten att få vara med och starta upp Tekla, Det utvecklar mig personligen också och jag får ett mer övergripande ansvar och personalansvar. Det roligaste jag vet är att lära andra. Jag föreläser gärna och håller internutbildningar. 

 

Läs mer om vår satsning på Tekla/Prefab!

Med några av branschens mest seniora och kompetenta prefabkonstruktörer, startar Looström en ny avdelning med fokus på prefabkonstruktion. Vårt helhetsgrepp om konstruktion blir därmed ännu starkare.

FENIX STHLM

VEGA SKOLA OCH AKTIVITETSHUS

sky city office one

MÖRRUM SKOLA