Välkommen Linn!

Vårt senaste tillskott på Looström heter Linn. Hon är specialiserad inom Tekla och kommer närmast från KE-gruppen samt WSP där hon arbetat som konstruktör i 5 år.

Hej Linn!

Vad fick dig att komma till Looström?

En tidigare kollega till mig har nyligen börjat på Looström. Hon tipsade mig om att komma hit och jag fick en bra känsla direkt. Jag ville vara hos ett mindre företag med en familjekänsla och korta vägar till besluten. Här är det dessutom en spridning i åldrar och en jämn fördelning mellan män och kvinnor. Jag tror att det behövs och är viktigt.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Jag vill fortsätta utvecklas som konstruktör. Det är kul att vara hos ett bolag som växer och tar för sig.

Vilket är ditt specialistområde?

Det är allmänkonstruktion. Jag gillar variationen mellan beräkningar och modellering. Tekla är något jag arbetat mycket med tidigare och det ska bli kul att få vara med och starta upp den biten mer här.

Linn-Ekwurtzel.jpg
Jag gillar att klura på något, anstränga mig – och sedan kicken i att komma fram till hur något ska lösas.
— Linn

Varför blev du konstruktör?

Jag har alltid varit intresserad av hus. Några i mitt volleyboll-lag studerade till huskonstruktörer och jag kände att det skulle passa mig. Jag har alltid haft lätt för matematik och gillar det logiska med raka linjer. Samtidigt är arbetet som konstruktör väldigt kreativt och problemlösande. Det bästa med att vara konstruktör är att det är så varierande och att jag utvecklas hela tiden. Jag gillar att klura på något och sedan känna kicken i att komma fram till en riktigt bra lösning!

Vad är det svåraste med att vara konstruktör?

Det är ett stort ansvar att vara konstruktör, eftersom det vi arbetar med har stor inverkan på helheten. I rollen som konstruktör ska man kunna mycket och detaljerat inom många områden. Att nå dit tar tid och kan vara svårt. En konstruktör blir aldrig helt fullärd, vilket gör arbetet väldigt kul och utmanande. Det är viktigt att ha erfarna kollegor omkring sig att fråga om råd.