Välkommen Oscar!

Full fart framåt på Looström! Vi välkomnar ytterligare en kollega i Oscar. Han kommer senast från Tyréns där han arbetat som konstruktör i två år.

Hej Oscar!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag är född och uppväxt i Huskvarna, Jönköping. Det här är min första månad i Stockholm med ny stad och nytt jobb. Jag har studerat byggnadsingenjör i Norrköping och tidigare arbetat på Tyréns som konstruktör.

Vilket är ditt specialistområde?

Trä är ett material jag verkligen tycker om att arbeta med. Det är formbart och levande med brister vilket ger det en viss charm framför betong och stål. Jag gillar att arbeta praktiskt och hade tankar på att bli hantverkare innan jag valde ingenjörslinjen. Att förstå hur saker görs på riktigt och kunskap om detaljer tycker jag är otroligt spännande.

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Just nu håller jag på att lära mig Revit där jag har fått mycket tid och resurser för att uppnå det i form av intern och extern utbildning. I juni kommer jag att börja arbeta med NK Parkaden.

Oscar-Looström.jpg
Jag hittade Looström genom att Googla och möttes av en inspirerande hemsida, jag ringde upp och vi bokade ett möte direkt efter första samtalet.
— Oscar, konstruktör

Varför sökte du dig till Looström?

Jag hittade Looström genom att Googla och möttes av en inspirerande hemsida. Efter det ringde jag upp och vi bokade in ett möte direkt efter första samtalet. Allt kändes riktigt bra från början och nu har jag snart varit här min första månad.

Just nu är konstruktörer i hög efterfråga och då finns det utrymme att välja arbetsplats efter vad som passar en själv. Mina kollegor här är ödmjuka, det är högt i tak och en tydlig ”familjekänsla” framgår vilket jag trivs med. Dessutom tycker jag att det på riktigt gör stor skillnad att det är en jämn ålder- och könsfördelning, det gynnar alla och resulterar i en mer givande och bättre stämning.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Eftersom trä är ett stort intresse som slukat mycket tid vill jag även testa på att arbeta med betong och stål. Just nu är målet att fortsätta lära mig Revit ordentligt och utvecklas ännu mer på både beräkningar och ombyggnationer. Min långsiktiga riktning är att bli uppdragsansvarig.