Välkommen Sanjeewa- industriveteranen

Som verksam inom industrikonstruktion sedan starten av sin karriär har Sanjeewa arbetat med allt från gruvindustri och vattenreningsverk till kraftledningsstolpar och oljeplattformar i Norge. Trots många år och stor erfarenhet inom industri är det än i dag Sanjeewas kall.

sanjeewa withana industri industrikonstruktör industrikonstruktion konstruktör looström

Sanjeewa Withana, Avdelningschef industri & Uppdragsansvarig

Första åren i karriären

Under gymnasietiden fastnade Sanjeewa för byggteknik, statik och hållfastighetslära. Detta och samt det ständiga intresset av arkitektur och byggnader bidrog till att han valde vägen mot konstruktion.

— Efter civilingenjörsprogrammet på KTH spenderade jag elva år på Bloco (nu kallat Sweco). Där fick jag möjlighet att arbeta med industriprojekt och fastnade direkt.

Under denna tid arbetade Sanjeewa mycket med gruv- och kraftindustri men också med raffinaderier, vattenreningsverk, pappersbruk och samhällsbyggnader. Ett av projekten han arbetade med krävde hans närvaro utanför Sverige.

Ett stolt ögonblick var när hela kraftledningsnätet skulle uppgraderas och vi vann projektet. Det var speciellt eftersom det inte var känt att byggnadskonstruktörer arbetar med just kraftledningsstolpar.
— Sanjeewa Withana

— Jag spenderade åtta månader i Norge då det skulle byggas en oljeplattform. Det satt människor från hela världen i detta projekt. Utöver Norge har jag även jobbat med projekt baserade i England, Portugal och Brasilien.

Startade upp nya industriprojekt på Tyréns

När Sanjeewa tog sig vidare i karriären landade han på Tyréns. Där fick han i uppdrag att starta upp nya industriprojekt med nya kunder efter företaget haft ett längre uppehåll inom affärsområdet.

— Det var tufft eftersom det var mycket nytt. Uppstarten av projekt är den jobbigaste delen eftersom alla projekt är unika och det tar ett tag innan man kommer in i det.

Fyra år senare fick Sanjeewa ansvar över en industrigrupp på WSP. Här började han gå mer mot anläggningssidan och arbetade bland annat med tunnelbanor, depåer, stationer och hamnkonstruktioner och ett av projekten var uppbyggnaden av Slussen. Under Sanjeewas ledarskap utvecklades gruppen från 12 till 19 personer. Att ha personalansvar och utveckla en grupp var något han upplevde givande.

— Jag tycker om att utveckla nyexaminerade ungdomar och att inarbeta kunder i företaget så denna roll passar mig perfekt.

Stolta ögonblick i karriären

Sanjeewa berättar att det finns några projekt han känner sig extra stolt över. Värtaterminalen är ett. Sanjeewa hade helhetsansvar i projektet och var med från att ha offererat och vunnit det till att ha projekterat och färdigställt projektet.

— Ett annat stolt ögonblick var när hela kraftledningsnätet skulle uppgraderas och vi vann projektet. Det var speciellt då det inte var känt att byggnadskonstruktörer arbetar med just kraftledningsstolpar.

Looström gav ett bra intryck; spännande projekt, engagerad personal, det är högt i tak och lätt att prata med alla.
— Sanjeewa Withana

 Ser positivt på framtiden med Looström

Att Looström sitter bra till och att Sanjeewa känner några av medarbetarna sedan tidigare är bara två anledningar till att han trivs på Looström.

— Utöver det gav Looström ett bra intryck; spännande projekt, engagerad personal, det är högt i tak och lätt att prata med alla.

I våras gick Looström ut med uppstarten av det nya affärsområdet industri. Efter en rivstart med nya industriprojekt ser Sanjeewa positivt på framtiden med Looström.

— Jag ser fram emot att bygga upp vår industrigrupp och skapa en stabil kundbas. Det långsiktiga målet är att Looström ska vara ett starkt industrivarumärke.