En arbetsdag med Angelica

Angelica arbetar som Handläggande konstruktör här på Looström. Just nu jobbar hon bland annat med de spännande projekten Slakthusområdet hus 49 samt Vildmannen 7. Hon har en högskoleingenjörsexamen från Halmstad högskola och började på Looström 2018. Vi följde med Angelica en dag på jobbet!

Hej Angelica!

Berätta, hur har din dag börjat?

Jag vaknade innan alarmet gick, för en gångs skull! Sedan drack jag mitt morgonkaffe och tog en promenad till gymmet för ett skönt morgonpass. Jag gillar energin man får efter man har varit på gymmet, därför försöker jag få in rutinen att gå dit på morgonen innan jag börjar min arbetsdag. Hittills känns det som ett vinnande koncept!

09:00-11:30

Vad gjorde du sedan?

Jag gjorde en stadig frukost och vid 09.00 hade jag möte med min UA Petra i projektet Slakthusområdet hus 49. Det var egentligen bland det första som hände under min arbetsdag från hemmakontoret. Efter det blev det en del arbete med ett utskick vi har i slutet av veckan.

Det positiva med att jobba hemifrån just nu är att man kan anpassa arbetstiderna med allt runt om som hemmasysslor och träningen exempelvis. Det jag kan sakna emellanåt är det sociala utbytet man får av kollegorna när man jobbar på kontoret och den härliga stämningen!

11:30-12:30

Vad blev det till lunch?

Det blev en enklare lunch, oftast blir det så när jag jobbar hemifrån. Vanligtvis brukar jag laga goda matlådor och unna mig en och annan lunch ute med kollegorna, men när jag jobbar hemma blir det att jag äter något som finns i kylen, haha!

Vildmannen 7 är ett väldigt roligt och stundvis utmanande projekt att arbeta med. Det är komplexa konstruktionslösningar och mycket på gång hela tiden!
— Angelica, Handläggande konstruktör

12.30 – 15.00

Under eftermiddagen fortsätter jag arbeta med Slakthusområdet hus 49. Jag avslutar med en egenkontroll på de ritningar som vi skickar ut till granskning för att säkerställa att jag fått med alla punkterna på min lista, och att allt ser korrekt ut.

Sedan går jag över till projektet Vildmannen 7. Ett väldigt roligt och stundvis utmanande projekt att arbeta med. Det är komplexa konstruktionslösningar och mycket på gång hela tiden! Idag har vi ett möte kring takkonstruktion.

15.00 – 17.00

Hur avslutar du arbetsdagen?

Innan jag avslutar dagen brukar jag vilja stämma av med de jag jobbar med om hur långt vi har kommit och vilka delar som finns kvar inför morgondagen, på så sätt vet jag vad jag kan börja jobba med nästa dag. Det känns smidigt.

Efter arbetsdagen beger jag mig mot snickeriverkstaden! Vi håller på att bygga om hemma, och just nu bygger vi en stor skjutdörr. Den ska vara som en gammeldags ladudörr, som man skjuter på en skena ovanför dörren. Vi har byggt en stomme och kapat bitar i ett mönster som vi ska slipa och betsa för att sedan sätta ihop alla delarna. Det roligaste är att se resultatet i slutet tycker jag, precis som det ofta är i konstruktörsyrket när man konstruerar ett hus - belöningen blir att se den färdiga byggnaden.

 
 

Stort tack Angelica för att du delade med dig av din arbetsdag.
Funderar du på hur en konstruktör arbetar eller har funderingar kring kommande projekt, tveka inte att höra av dig till oss! 08-755 11 60 eller
info@loostrom.se