Välkommen Josefin!

Looström fortsätter att växa med nya kollegan Josefin. Varmt välkommen!

Hej Josefin

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag studerade på Jönköpings Tekniska Högskola och är utbildad högskoleingenjör. När jag började mitt första jobb som konstruktör var det på ett mindre företag som riktade in sig på ombyggnation, villor och andra varierande projekt. Där jobbade jag i 4 år innan jag gick vidare till att jobba på Structor. Där jobbade jag i 7 år, mest med större projekt som projekteringar av bostadshus.

Varför blev du konstruktör?

Konstruktörsyrket lockade mig dels då jag tycker att det är kul att arbeta i projektform, och dels då jag tycker om problemlösningar. Sista året på gymnasiet gick jag en inriktning mot miljö och husbyggnad, då insåg jag hur intressant jag tycker att det är med hållbart byggande, det är något jag hoppas kunna arbeta mer med.

Josefin Szymanski.jpg
Konstruktörsyrket lockade mig dels då jag tycker att det är kul att arbeta i projektform, och dels då jag tycker om problemlösningar.
— Josefin

Vad är ditt specialistområde?

Mitt specialistområde är allmänkonstruktion. Jag gillar att arbeta väldigt brett, på så sätt känner jag att jag har möjligheten att utvecklas inom många områden.

Varför sökte du dig till Looström?

Jag känner både Sara och Josefine sedan innan då vi är gamla kollegor, och jag hörde väldigt mycket gott från dem om Looström som företag. Jag ville arbeta mer varierat och valde att gå över till Looström då jag lockades av blandade typer av projekt, ny- och ombyggnation, och intressanta kunder. Jag gillar mixen av människor som finns här - olika åldrar, kön, bakgrunder och kunskaper. Det tror jag skapar en bättre företagskultur och är till fördel då man kan ta lärdom av andra. Hittills stämmer mitt intryck av att Looström känns som en väldigt bra och härlig arbetsplats!

Det absolut roligaste med att vara konstruktör är att det alltid finns utrymme till förbättring, man blir aldrig riktigt fullärd och kan därför alltid bli bättre på det man gör.
— Josefin

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Det absolut roligaste med att vara konstruktör är att det alltid finns utrymme till förbättring, man blir aldrig riktigt fullärd och kan därför alltid bli bättre på det man gör. Det i sig är en fantastisk känsla tycker jag. Det är kul att kunna jobba i olika projekt och arbeta varierat, vilket man får möjligheten till att göra som konstruktör. Till och från är yrket ganska socialt, det är roligt att samarbeta med andra och lära sig av varandra. Man blir aldrig uttråkad!

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Jag hoppas på att kunna få en variation kring olika typer av projekt samt att kunna utvecklas vidare i min roll. Sedan ska det bli kul att lära känna alla kollegor såklart.