Praktikant på Looström

Vu Tran är praktikant på Looström-kontoret. Två bröders tjat fick honom att ta det stora beslutet att bryta upp från tryggt jobb och boende i Helsingborg – för att studera till byggprojektör inom BIM i Stockholm.

Hej Vu!

Först och främst, kul att du är här hos oss! Kan du berätta mer om hur det gick till?

Jag har två bröder som båda arbetar som byggnadskonstruktörer. Det har blivit en hel del familjemiddagar där det pratats byggnader, vilket inspirerat mig och fått mig nyfiken på yrket.

Vad studerar du?

Jag läser till byggprojektör inom BIM på EC Utbildning. Det här är min sista LIA och parallellt med min praktik här påbörjar jag min examensuppsats om “Digital tvilling inom förvaltning”.

Vu-Looström
Jag var redo att testa något nytt och göra det fullt ut. Det blev ett stort och helt rätt steg för mig.
— Vu, Praktikant på Looström

Hur trivs du hittills på din praktik?

Jag trivs väldigt bra och känner mig otroligt välkommen. Samtidigt har jag fått arbetsuppgifter som jag klarar av och jag kan faktiskt lösa saker på riktigt. Just nu jobbar jag i Formannen 13 & 14.

Vad är roligast med din utbildning?

Jag tycker 3D-modellering är det roligaste. Att få se en modell av en bostad som ska bli verklig, det är häftigt och jag vill lära mig mer. Jag har lätt för att sätta mig in i program och ta till mig hur det fungerar. Det är min starkaste sida och det jag tycker är roligast.

Om 3 år, vad gör du då?

Mitt största mål är att arbeta som BIM-samordnare och för att komma dit behöver jag väldigt mycket mer erfarenhet. Jag behöver kunna alla olika discipliner och förstå dem. Min första LIA gjorde jag hos en arkitektbyrå och nu är jag på en konstruktionsbyrå, så det är ett litet steg på vägen. Min närmaste mål är att jobba som projektör och modellera.