Stadsvandra med Looström

Några av våra mest spännande projekt ligger inom perfekt promenadavstånd från vårt kontor intill Slussen. Ta chansen i helgen och stadsvandra med oss!

Looström har varit eller är fortfarande ansvariga konstruktörer för NK Parkaden, Vildmannen 7, Bank Hotel, Tillfälliga Saluhallen och Östermalms Saluhall. Vi vet en massa spännande saker om byggnaderna som vi gärna delar med oss av!

Promenad-karta-konstruktion.gif
 

Läs mer om varje projekt inför din stadsvandring!

Alla byggnader bjuder på sina överraskningar och förutsättningar. Särskilt gamla byggnader som renoveras innebär att konstruktörerna behöver anpassa sig till rådande omständigheter. Ett utmanande och väldigt roligt arbete!

NK Parkaden

Ombyggnaden är en del i den stora omvandling av varuhuset som presenterades i februari. Det innebar en stor utmaning att öppna upp ett stort hål i det befintliga bjälklaget för nya rulltrappor. Spana gärna på dem!

Tillfälliga-saluhallen.jpg

Tillfällig Saluhall, Östermalmstorg

Saluhallen som med bravur hållit ställningarna medan Östermalms Saluhall renoverats. Hela den tillfälliga hallen kommer nu att monteras ner och få en ny funktion någon annanstans. Hållbart!

bank_hotel_elle-100.jpg

Bank Hotel

I helgen öppnar Bank Hotel sin uteservering! Passa på att ta ett glas i solen och gläds åt att konstruktörerna lyckades få in två hissar tack vare 200 år gamla grundmurar som var starka nog.

Ostermalm-saluhall.jpg

Östermalms Saluhall

Vilken förvandling hallen har genomgått under de flera år som saluhallen varit stängd för allmänheten. Missa inte att blicka uppåt mot den otroliga takhöjden!

Foto-4.jpg

Vildmannen 7

Den brandskadade byggnaden på Biblioteksgatan räddas! De provisoriska fackverken är snart helt på plats och nästan allt skadat innandöme är röjt. Den kulturminnesmärkta fasaden kommer att kunna vara kvar!