Välkommen André!

Looström fortsätter att växa med nya kollegan André Simões. Varmt välkommen André!

Hej André!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Lissabon, Portugal. Där studerade jag Väg- och vattenbyggnad, en civilingenjörsutbildning på 5 år. Halvvägs in i min utbildning fick jag ett jobb som konstruktör vid sidan av studierna, sedan blev jag fast anställd och jobbade där i sammanlagt 5 år. Efter ytterligare 5 år som extern konsult flyttade jag till Sverige.

Jag kommer närmast från PE Arkitektur & Teknik och innan dess arbetade jag på WSP. Några häftiga projekt som jag arbetat med är bland annat Nya Kiruna Stadshus, Steam Hotel, Monster (berg- och dalbana på Gröna Lund). På min fritid gillar jag att vara i havet, antigen surfa eller kitesurfa och när jag inte kan surfa tränar jag brasiliansk jiu-jitsu.

Varför blev du konstruktör?

Det var egentligen min B-plan, som ung ville jag bli stridspilot. Jag var med i en antagningsprocess men gick tyvärr inte vidare, så då började jag tänka i andra banor. Jag bestämde mig för att börja studera och pratade med en vän som uppmanade mig till att studera för att bli konstruktör, så det gjorde jag.

André Simões.jpg
Som ung ville jag bli stridspilot.
— André
Looström har ett arbetssätt och ett hållbarhetsfokus som lockade mig väldigt mycket.
— André

Vad är ditt specialistområde?

Mitt specialistområde är stålkonstruktion. Jag har jobbat en hel del med stål och upplever att det ger en flexibilitet man ytterst sällan får med andra material. Det är även väldigt bra att mer än 50% av allt stål som tillverkas idag kommer från återvunnet skrot.

Varför sökte du dig till Looström?

På grund av företagskulturen och idéerna. Looström har ett arbetssätt och ett hållbarhetsfokus som lockade mig väldigt mycket. Jag ser fram emot att vara med och utveckla detta ytterligare.

Jag tycker det roligaste är i slutet av projekten när man kan se den färdiga byggnaden växa fram.
— André

Vad ser du för utmaning med att vara konstruktör och vad är roligast?

Som konstruktör jobbar man ständigt mot klockan och gör allt för att optimera alla konstruktionslösningar både gällande materialåtgång, tidseffektivitet och totalkostnad. Jag tycker det roligaste är i slutet av projekten när man kan se den färdiga byggnaden växa fram.

Om man blickar ut från kontorsfönstret kan man se Gröna Lund. De har en ny berg- och dalbana som heter Monster. Många besökare kommer under åratal få en jätterolig stund på den här nöjesattraktionen - utan att tänka på konstruktören bakom. Min personliga belöning kommer från att veta att jag var en av konstruktörerna som hjälpte till att skapa denna härliga upplevelse.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Möjligheten att bidra till samhällets hållbarhetsutveckling som konstruktör samt att fortsätta få arbeta med spännande och utmanande projekt.