Välkommen Andreas!

Vi inleder våren med att välkomna ytterligare en kollega till Looström. Andreas har 5 års erfarenhet som konstruktör och kommer närmast från BTB.

Hej Andreas!

Kan du berätta om din bakgrund och varför du blev konstruktör?

Jag har sökt mig runt bland ingenjörsområden och hittade rätt tillslut inom byggnadskonstruktion. Min tid som konstruktör innan Looström har utvecklat mig väldigt mycket med en rejäl bredd av olika typer av projekt, lösningar och material. Den främsta anledningen till att jag valde att bli konstruktör är att jag länge har fascinerats av byggnader, teknik och ingenjörsämnen. Det föll sig tämligen naturligt att starta karriär inom konstruktion. Det är tillfredställande att se lösningar gå från tanke till något byggt.

Vilket är ditt specialistområde?

Jag är ganska bred i min kunskap och erfarenhet, men jag sticker nog ut lite med min kunskap kring kulturhistoriska byggnadsprojekt. Exempelvis restaureringen av konsthögskolan efter branden samt rivning och återbyggnad av obelisken vid slottet. Jag har även jobbat mycket med grundläggningar, både vanliga men även mer komplexa.

Andreas Thunell_beskuren-2.jpg
Den främsta anledningen till att jag valde att bli konstruktör är att jag länge har fascinerats av byggnader, teknik och ingenjörsämnen.
— Andreas
Personligen ser jag en väldigt god potential i att kunna utvecklas i min roll samt att ha roligt på jobbet.
— Andreas

Varför sökte du dig till Looström?

Jag blev tipsad om Looström från Erik som jobbar här. Han berättade om företaget med dess härliga, öppna stämning bland kollegorna samt en bra ledning. Alla lovord visade sig vara sanna efter mitt första möte! Personligen ser jag en väldigt god potential i att kunna utvecklas i min roll samt att ha roligt på jobbet.

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Det är roligt att vara med i processen av att uppföra en byggnad. Dels att se hur något man ritat förverkligas men även samspelet mellan kolleger och andra discipliner. Variationen i arbetet är också något som jag uppskattar, exempelvis olika typer av byggnader och olika moment. Flera olika typer av problem utmanar och eldar på kreativiteten.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Looström har ett starkt driv som företag och visar på en vilja av att utvecklas med omsorg. Det talas om Looström-andan och den finns! Jag hoppas kunna utvecklas i min roll och ta mig an intressanta projekt med duktiga och hjälpsamma kollegor.