Välkommen Kaj!

Kaj-Looström.jpg
Jag ville bevisa för mig själv att jag kunde ta mig igenom den långa utbildningen och nå dit jag länge velat nå.
— Kaj

Vårt senaste tillskott på Looström heter Kaj. Han är nyexaminerad från Kungliga Tekniska högskolan och är extra intresserad av träkonstruktion.

Hej Kaj!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag har precis studerat samhällsbyggnad på Kungliga Tekniska högskolan och har tidigare erfarenhet av arbetet som snickare. Mitt examensarbete inriktar sig på knutpunkter i fackverk av trä.

Vilket är ditt specialistområde?

Trä är ett material jag alltid varit intresserad av och jag riktade mig tidigt åt det hållet. Jag tycker om att trä är lätt och hållbart, samtidigt som det har begränsningar som det är viktigt att känna till och förhålla sig till.

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Jag jobbar i ett projekt som heter Rotterdam 1 och är ett ombyggnadsprojekt i Värtahamnen.

Vad är det bästa med att vara konstruktör?

För mig var det helheten som lockade mig till att bli konstruktör. Som snickare tyckte jag att de tekniska bitarna var roligast och jag ville lära mig mer. Att utbilda mig till konstruktör har funnits länge som ett mål för mig och jag ville bevisa för mig själv att jag kunde ta mig dit.

Varför sökte du dig till Looström?

Redan innan jag officiellt hade börjat, var jag inkluderad i aktiviteter och inbjudningar.
— Kaj

Ju närmare slutet av utbildningen jag kom, desto mer hörde jag om Looström. Dessutom Dessutom kände jag en person som började här innan mig och han tipsade mig om variationen på projekt och att det var en bra stämning. Redan innan jag officiellt hade börjat, var jag inkluderad i aktiviteter och inbjudningar. Det gjorde att allt kändes bra från start.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Jag ser fram emot att få en bra grund att stå på och att ha många kollegor med specialkompetenser att fråga om hjälp. För mig är Looström en plats att växa på och jag vill fortsätta utveckla mina kunskaper inom träkonstruktion.