Välkommen Lars!

Looström förstärker styrkan med en senior konstruktör som har över 30 års erfarenhet som konstruktör och uppdragsansvarig med kunskaper inom framförallt prefab. Varmt välkommen Lars.

Hej Lars!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag har bland annat arbetat på BTB i fyra år. Innan dess var jag på Skanska och har även drivit eget bolag under många år.

Vilket är ditt specialistområde?

Prefab är mitt främsta område. Det ligger i tiden och efterfrågan på erfarenhet inom området ökar i takt med behovet av ett mer kostnadseffektivt byggande. Prefab innebär att så mycket som möjligt görs färdigt i fabrik, för att sedan monteras istället för att smidas och gjutas på plats. Det sparar både byggtid och installationstid samtidigt som det optimerar materialanvändningen och värnar om resurserna.

Lars-Spång.jpg
Ens största misstag är att tänka att andra tänker som en själv. Det gäller att få med andra på tåget.
— Lars

Varför sökte du dig till Looström?

Jag ville byta miljö och magkänslan sa att Looström är ett ställe att trivas på. Här finns en platt organisation med en öppen kultur som passar mig. Looström har en för mig intressant mix av allmänkonstruktion och prefabkonstruktion. Här finns också forum för att umgås mellan olika åldrar och intressen, det trivs jag med.

Hur ser du på din roll som konstruktör?

Att konstruera Prefab bygger mycket på erfarenhet och jag tror att jag kan bidra med mycket nytta även i systemhandlingsskeden, eftersom de flesta projekt innehåller någon form av prefab. Jag har erfarenhet av hur processen ser ut och kan förmedla något som skapar mervärde för både Looström och dess beställare. Konstruktörer känner ofta att vi vill lämna ifrån oss ett bra jobb, men det är väldigt viktigt att också kunna ge medarbetare förutsättningar till att göra det bra. Däri ligger en pedagogisk uppgift som lockar mig, att bidra med en förståelse för hela processen. Jag ser en tillfredsställelse i att lära ut och framförallt ge förståelse till varför något görs på ett visst sätt.

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Det är skaparglädjen och kreativiteten i att vara delaktig och skapa något konkret av det som från början bara finns visualiserat i någons förhoppningar, hjärna eller drömmar. Personligen kan jag se en stor glädje i att göra vardagsdetaljer som knutpunkter eller armera ett bjälklag. Och att det även finns en kreativ frihet. Jag engagerar mig i detaljer och gör gärna lösningar på ett extra smart sätt. För mig finns det ingen söndagsångest!

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Jag ser fram emot trevliga projekt och en trevlig arbetstid!


 

Läs mer om vår satsning på Tekla/Prefab

Med några av branschens mest seniora och kompetenta prefabkonstruktörer, startar Looström en ny avdelning med fokus på prefabkonstruktion. Vårt helhetsgrepp om konstruktion blir därmed ännu starkare.

FENIX STHLM

jössarinken

vega skola och aktivitetshus