Välkommen Maria!

Vi har lyxen att få ytterligare en kollega till Looström! Maria kommer senast från WSP där hon arbetat som konstruktör i 5 år.

Hej Maria!


Berätta om din bakgrund?

Jag läste till byggnadsingenjör i Uppsala och har arbetat som konstruktör i 5 år på WSP. Att arbeta tekniskt är något jag trivs väldigt bra med eftersom matematik och fysik alltid varit ett stort intresse för mig.

Vilket är ditt specialistområde?

Tidigare har jag arbetat en hel del med flerbostadshus. Det finns en utmaning i bostäder kring att få till bra och kostnadseffektiva lösningar. Dessutom är det flera aspekter i ett husbygge. Exempelvis brand, akustik, installationer och arkitektur. Jag gillar att behöva vara medveten om allt som händer och ha bra lösningar för det. Jag har även ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och vill bara med i den omställningen som branschen står inför.

Varför sökte du dig till Looström?

Jag har sett bolaget sedan tidigare och fått en bra känsla. Direkt när jag kom hit fastnade jag för kulturen och gemenskapen. Looström är dessutom ett företag i utveckling och jag tycker att det känns som att vi är på väg åt helt rätt håll tillsammans.

Maria-Looström.jpg
Jag tycker om att kunna saker och att bli bättre på något. Som konstruktör finns det hela tiden mer att lära sig och jag vill fortsätta vara bred och varierad i vad jag kan.
— Maria, Konstruktör

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Östermalmshallen och Nya Märsta centrum. Ombyggnation är en stor del av det vi gör på Looström och jag ser fram emot att utvecklas där.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda?

Jag vill fortsätta arbeta med duktiga människor. Många här har specialkompetenser och det tror jag är väldigt viktigt för att kunna lära sig själv. Jag vill fortsätta utvecklas i Revit och på sikt vill jag bli uppdragsansvarig. Jag tycker om att kunna saker och att bli bättre på något. Som konstruktör finns det hela tiden mer att lära sig och jag vill fortsätta vara bred och varierad i vad jag kan.