Välkommen Sara!

Vi välkomnar ännu en ny kollega till Looström! Sara kommer närmast från Structor där hon arbetade som konstruktör i 3 år.

Hej Sara!

Kan du berätta om din bakgrund och varför du blev konstruktör?

Jag flyttade från Alfta, Hälsingland när jag var 19 för att studera till Civilingenjör med inriktning samhällsbyggnad på Kungliga Tekniska Högskolan. Efter studierna började jag jobba som konstruktör på Structor.

Varför blev du konstruktör?

Jag började studera för att bli stadsplanerare och under tiden insåg jag att det var så roligt att räkna och att jag ville gå mer åt konstruktionshållet, så jag valde att ändra bana. Jag har alltid varit teknikintresserad och gillat teknikämnena i skolan.

Sara Lundman.jpg
Jag har alltid varit teknikintresserad och gillat teknikämnena i skolan.
— Sara

Vilket är ditt specialistområde?

Mitt specialistområde är allmänkonstruktion. Jag har arbetat mycket med betonggrundläggningar men jag gillar att vara bred i mitt arbete istället för att specialisera mig på något särskilt, på så sätt känner jag att jag har möjligheten att lära mig mycket av allt.

Varför sökte du dig till Looström?

Jag känner Josefin sedan innan då vi är gamla kollegor. Sedan har jag hört mycket bra om Looström från både kollegor och andra. Looström har den typen av öppna företagskultur som jag vill jobba i, så det lockade mig att söka hit.

Det bästa med att vara konstruktör är att man alltid får lära sig nya saker och utvecklas då det finns massor att utvecklas inom.
— Sara

Vad är det bästa med att vara konstruktör?

Man får alltid lära sig nya saker och utvecklas då det finns massor att utvecklas inom. Man känner sig aldrig riktigt färdig, och det gillar jag. Jag tycker att det är roligt att testa saker jag aldrig gjort, och det får man möjligheten att göra som konstruktör. Man stöter ständigt på nya saker i varje nytt projekt. Det är ett väldigt socialt yrke som kräver ett bra samarbete med andra, vilket man kanske inte tror om man inte arbetar inom branschen. Man kan arbeta själv men också med andra vilket passar mig.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Roliga, utmanande projekt och möjligheten att fortsätta utvecklas inom yrket. Jag vill kunna växa i min roll och för mig är det viktigt att kunna ha frihet under ansvar. Sedan ser jag fram emot roliga arbetsdagar med kollegorna!