Från praktikant till projektör!

Vu Tran började som praktikant på Looström under sin sista LIA på sin utbildning till byggprojektör inom BIM på EC Utbildning. Idag är han anställd på Looström och ingår i Tekla/Prefab-avdelningen.

Vu-Tran.jpg

Hej Vu!

Du gjorde din praktik på Looström och nu är du anställd projektör! Hur känns det?

Direkt efter min praktikperiod ansökte jag om att bli anställd på Looström. Jag trivdes otroligt bra under min praktik och det var framförallt energin på kontoret som bidrog till det. När jag kom tillbaka igen kändes det som att ha varit på en längre semester.

Under praktiken fick jag mycket ansvar och den största skillnaden nu mot då är jag istället för Revit nu jobbar i Tekla.

 

Vad kommer du att arbeta med närmaste tiden?

Tillsammans med Erik och Lars arbetar jag i projektet Fenix Sthlm. Jag ansvarar för stålstommen.

Ditt närmaste mål under praktiken var att arbeta som projektör och modellera. Vad vill du uppnå nu?

Nu är målet att samla på mig så mycket erfarenhet och kunskap som möjligt. Jag vill bli duktigare som projektör och har lyxen att vara omgiven av en massa duktiga konstruktörer.

Hur trivs du med att arbeta som projektör?

Det är både kul och spännande att få modellera. Jag ser fram emot mina arbetsdagar och jag gillar det jag gör. Min roll som Tekla-projektör innebär att ta fram kvalitativa 3D-modeller på stål- och betongstommar för att sedan utifrån dessa skapa tillverkningsritningar, listor och materialförteckningar enligt kundens önskemål.

 

Det här gör en projektör:

  • Expert på virtuellt modellerande och redovisning

  • Ser till att ritningar och beskrivningar upprättas

  • Arbetar fram kompletta handlingar i alla skeden

  • Tänker på vilka material som används i projektet och jämför deras miljöpåverkan för att utifrån det välja det rätta materialet för projektet.

 
Fenix-sthlm

Fenix Sthlm

Under 2021 startar en drastisk förändring av det gamla industrihuset på Norra Stationsgatan 93 i Stockholm. I takt med att den nya innerstaden Hagastaden växer fram, reser sig FENIX" – FENIX STHLM

Looströms uppdrag avser K-projektering under system- och bygghandlingsskedet samt tillverkningsritningar på delar av stålstommen, hisschakt och entré.

 

Läs fler personalintervjuer