Välkommen Lina!

Vårt senaste tillskott på Looström heter Lina Skog och är nyexaminerad konstruktör från Kungliga Tekniska högskolan.

Hej Lina!

Kan du berätta om din bakgrund?

I juni 2020 fick jag min civilingenjörsexamen från Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH. Jag har läst en master inom husbyggnads- och anläggningsteknik. Jag har under min utbildning jobbat som miljöarbetsledare så min bana inom konstruktionsområdet är väldigt ny.

Varför blev du konstruktör?

Jag har sedan jag var liten alltid älskat byggnader och alltid varit väldigt intresserad av hus i alla dess former. Jag har även alltid tyckt att det är väldigt roligt med matte och kluriga problem. När jag blev äldre och insåg att det går att kombinera mitt intresse för hus med intresset för kluriga problem så var valet att bli konstruktör ganska enkelt.

Vilket är ditt specialistområde?

Eftersom jag är väldigt ny så får tiden utvisa vad som kommer att bli mitt specialistområde. Under min master blev jag väldigt intresserad av träkonstruktion och jag skrev mitt examensarbete om håltagning i träbjälklag. Kanske att träkonstruktion kommer att bli mitt specialistområde men som sagt så får tiden utvisa det.

Lina Skog_beskuren-2.jpg
Jag har sedan jag var liten alltid älskat byggnader och alltid varit väldigt intresserad av hus i alla dess former.
— Lina

Varför sökte du dig till Looström?

Jag sökte mig till Looström främst för att jag tyckte att storleken på företaget var greppbar för mig som nyexaminerad. Jag ville till ett företag som var tillräckligt stort för att det skulle finnas mycket kunskap att lära av samt variation i projekten. Samtidigt var det även viktigt för mig att min arbetsplats var lagom stor för att jag som nyexaminerad inte skulle försvinna i mängden. Looström passade in på de önskemålen så när vi kom i kontakt via Lava så var det ganska självklart för mig att söka hit. Jag lockades även mycket av personalpolitiken på företaget och att de på Looström tycker att det är viktigt att göra saker tillsammans utanför arbetsplatsen.

Vad är det roligaste med att vara konstruktör?

Min bild av det roligaste inom yrket är att man tillsammans löser ett klurigt problem som man sedan faktiskt kan se resultatet av i form av ett färdigt hus. Även att inget projekt är det andra likt och att uppgifterna under en dag kan variera mycket.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

En bra start i karriären och möjligheten att utvecklas så mycket som möjligt så här i början. Roliga projekt, härliga kollegor och en bra stämning på arbetsplatsen!