Välkommen Angelica!

Angelica Björk till Looström!

Angelica-profilbild-loostrom-2.jpg

Jag har alltid tyckt att beräkningar är det roligaste inom konstruktörsyrket och det jag brinner för.
— Angelica

Looström har fått ett fantastiskt tillskott i kollegan Angelica. Hon kommer närmast från Maddison konsult i Halmstad där hon arbetat som konstruktör. Varmt välkommen Angelica!

Fem snabba frågor:

Vad är din bakgrund?

Jag kommer senast från en konsultfirma i Halmstad. Det blev många stora förändringar samtidigt - nytt jobb i ny stad och dessutom giftermål. Jag har erfarenhet av att arbeta nära arkitekterna och utveckla ett bra samarbete tidigt i processen. Det har gett mig en grundläggande förståelse för hur arkitekterna tänker och vad som är viktigast för dem.

Min bror är snickare och det är mycket tack vare honom som jag fick upp ögonen för konstruktion. Under studietiden kunde jag bolla tankar med honom som var närmare det praktiska.

Vilket är ditt specialistområde?

Jag har alltid tyckt att beräkningar är det roligaste inom konstruktörsyrket och det jag brinner för. Samtidigt vill jag bli bättre på Revit 3D och att kunna beräkna ännu mer komplexa lösningar. Just nu har jag inget specialistområde men det kommer kanske med tiden. Fram till nu har jag gjort lite av varje och fått en bred grund, det trivs jag med.

Varför sökte du dig till Looström?

I första hand sökte jag mig till en lite mindre firma. Jag vill ha det personliga och umgås gärna med mina kollegor. Vi äter exempelvis frukost tillsammans och jag kan lära känna alla jag arbetar med. Jag kommer från det sedan tidigare och uppskattar det. Direkt när jag gick in på kontoret fick jag en känsla av stämningen. Mitt första intryck av Looström var väldigt positivt och den känslan är helt klart kvar. Dessutom har jag en bild av att när en firma är lagom stor är chansen till varierande projekt större och beslutsvägarna är korta. Jag vill gärna fortsätta lära mig brett.

Vilka projekt kommer du att arbeta med den närmsta framtiden?

Just nu arbetar jag med Marketenteriet på Rindö. Det är en mässbyggnad från 1909 som ska göras om till lägenheter. Projektet är precis i uppstarten och det är flera olika saker att sätta sig in i.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda?

Här finns konstruktörer med olika erfarenheter och bakgrunder. Eftersom mycket av kunskapen kring konstruktion kommer av erfarenhet, uppskattar jag att det alltid finns någon på plats att fråga och få tips av. Jag har hunnit landa lite i yrket, samtidigt som det finns otroligt mycket kvar att lära sig. Jag vill fortsätta utvecklas!