Välkommen Felipe!

Vår nyaste kollega heter Felipe och kommer närmast från Rozan Kaivan Ingenjörskontor AB där han arbetat som konstruktör.

Hej Felipe!

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag är utbildad högskoleingenjör på Chalmers byggtekniska utbildning. Snabbt efter utbildningen började jag arbeta på Rozan Kaivan Ingenjörskontor AB och fick stort ansvar. Ett av uppdragen då var att arbeta som underkonsult hos Looström. Projektet gick bra och jag fick förlängt förtroende.

Vilket är ditt specialistområde?

Projektering är helt klart mitt specialistområde. Jag har verkligen hittat rätt i det och drivs av att hela tiden utvecklas där. Mina ritningar ska vara så snygga och enkla att de underlättar bygget på bästa sätt. Målet är att mina ritningar är lika bra som IKEA-manualer, då är jag stolt och glad över mitt arbete.

Felipe-Looström.jpg
IKEA-manualer är de ultimata beskrivningarna. Dit ska jag också nå med mina ritningar
— Felipe

Varför sökte du dig till Looström?

Jag visste ju verkligen sedan innan vad det är att jobba på och med Looström. Dessutom har jag alltid varit medbjuden till aktiviteter och resor som bolaget gjort. Jag var redan en i gänget och ville gärna ta steget fullt ut.

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Just nu arbetar jag med skolor i Haninge. Vi skapar detaljer och handlingar som ska kunna återanvändas i framtida skolprojekt. Vi delar upp byggnaden i två delar, stommen och grunden, med olika modellfiler där grunden är det som är anpassat för varje byggnad.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda?

Jag var redo att ta nästa steg i min utveckling och Looström har hittills gett mig det utrymmet. Samtidigt är en bra samhörighet på kontoret viktig för mig. Jag vill att jobbet ska kännas riktigt kul och trevligt att gå till – och det får jag här.

På Looström finns resurserna att få lära sig saker. Exempelvis kunde jag här gå vidare från 2D-miljön i AutoCAD och effektivt komma in i Revit och 3D-modellering, eftersom det finns många att fråga och be om hjälp.