Välkommen Samuel!

Vi välkomnar ännu en ny kollega till Looström. Varmt välkommen Samuel!

Hej Samuel!

Kan du berätta om din bakgrund?

Efter fem års studier på Lunds tekniska högskola inom Väg-och vattenbyggnad så började jag jobba som konstruktör på ett företag i Malmö. Där jobbade jag två år, i synnerhet med industriprojekt, innan flyttlasset i somras gick till Stockholm och Looström.

Varför blev du konstruktör?

Jag är en skånepåg som vuxit upp på en gård under ständig renovering, det har gjort att husbyggnad varit en återkommande del av min barndom och är gissningsvis anledningen till mitt skapta intresse. Därifrån fann jag min väg till civilingenjörsprogrammet i Lund och på grund av mitt intresse och fallenhet för matte så valde jag konstruktion som inriktning.

Samuel Plönning.jpg
Jag är en skånepåg som vuxit upp på en gård under ständig renovering, det har gjort att husbyggnad varit en återkommande del av min barndom och är gissningsvis anledningen till mitt skapta intresse.
— Samuel

Vilket är ditt specialistområde?

Jag har sedan tidigare främst jobbat med industriprojekt som lagerhallar, produktionslokaler och reningsverk. Lagerhall- och produktionslokalsprojekten har haft en övervikt i stålkonstruktioner och innefattat mycket samordning med smidesleverantören för att optimera den konstruktionsmässiga utformningen med tillverkning av stålelementen. Reningsverk däremot har haft en stor del platsgjuten betong med stora krav på exempelvis vattentäthet.

Varför sökte du dig till Looström?

Jag hade sedan tidigare ingen aning om att Looström fanns, så det var Looströms hemsida som blev mitt första möte med Looström. Mitt intresse fångades initialt av att fördelningen av medarbetare inte var lika homogen som branschen i stort. Vidare så tyckte jag att Looström hade många roliga projekt och det var såklart extra kul att kontoret är på ett av Stockholms bästa lägen. Jag skickade in en spontanansökan och genom processen så fick jag ett professionellt intryck och upplevde Looström som en omhändertagande arbetsgivare. Nu en månad in så kan jag glatt säga att den bilden blivit bekräftad.

Jag skickade in en spontanansökan och genom processen så fick jag ett professionellt intryck och upplevde Looström som en omhändertagande arbetsgivare. Nu en månad in så kan jag glatt säga att den bilden blivit bekräftad.
— Samuel

Vad är det bästa med att vara konstruktör?

Jag gillar när det är svart eller vitt, antingen så är utfallet av beräkningarna att det håller eller så gör det inte det. Beräkningarna ger ett svar som inte behöver övertolkas utan står för en enkelhet som jag uppskattar. Sen finns det också en kreativitet i yrket då det i princip aldrig finns projekt som bara har standardlösningar.

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

En trivsam arbetsplats med utvecklande projekt. Jag ser även fram emot att komplettera mitt kunnande av industriprojekt med mer klassisk husbyggnadsteknik.