Platsbesök på projekt Fenix

Fenix, en äldre fabriksfastighet vid Torsplan har fått en upprustning som nu är vid sitt slut. Vi fick i uppdrag av Arcona, att projektera om- och påbyggnationen och med Looströms lösningar har projektet sammantaget bidragit till stora miljövinster mot en ren nyproduktion.

Under hyresgästanpassningen passade Looström på att göra ett platsbesök och med vår beställare Arcona i täten fick våra byggnadskonstruktörer se slutresultatet på deras lösningar.


Looström har i projekt Fenix gjort allt från programhandling fram till färdig hyresgästanpassning. Uppdragsansvarige Lars berättar om arbetet.

— Looström står ju för hållbarhet och det här är ju ett fantastiskt exempel, för här har vi sparat den befintliga stommen. Och på den sparade stommen har man byggt på tre våningar prefabstomme som vi har projekterat.

Looström känner oss extra stolta att vi varit delaktiga i dels ombyggnationen men även nyprojekteringen av prefaben.
— Lars Spång, Uppdragsansvarig konstruktör

Ombyggnadsprojekt bidrar till många utmaningar, en av anledningarna till detta är att man kan stöta på saker gång på gång som inte ser ut som man har väntat sig.

— I och med att fasadleverantören har haft väldigt specifika krav på toleranser har man fått göra väldigt många anpassningar på den befintliga stommen för att få ihop det hela. Vi på Looström känner oss extra stolta att vi varit delaktiga i dels ombyggnationen men även nyprojekteringen av prefaben. Att vi har varit med och samordnat det och fått det hela att fungera tillsammans till en helhet. Det är ett fantastiskt projekt det här, som har varit väldigt trevligt att jobba med.

fenix fastighet entré foajé looström konstruktör

Foajén i Fenix.

ljusgård fenix entré foajé looström konstruktör

Ljusgården i foajén, sedd uppåt.