Stadsvandra med Looström!

Några av våra mest spännande projekt ligger inom perfekt promenadavstånd från varandra i centrala Stockholm. Passa på att njuta av veckans ledighet genom att stadsvandra, eller varför inte cykla och besöka dessa fantastiska byggnader i vårsolen! 🙌

Looström är ansvariga konstruktörer för NK Parkaden, Bank Hotel, Vildmannen 7, Östermalms Saluhall, Sperlinges Backe 45 och 5:e Hötorgshuset. Vi vet en massa intressanta saker om byggnaderna som vi gärna delar med oss av!

Karta-Stadsvandring-GIF.gif
 

Läs mer om varje projekt inför din stadsvandring!

Alla byggnader bjuder på sina överraskningar och förutsättningar. Här har vi samlat ihop information kring några av våra mest spännande projekt!

NK Parkaden

Ombyggnaden var en del i den stora omvandling av varuhuset som gjordes för ett par år sedan. Det innebar en stor utmaning att öppna upp ett stort hål i det befintliga bjälklaget för nya rulltrappor. Spana gärna på dem!

Tillfälliga-saluhallen.jpg

Tillfällig Saluhall, Östermalmstorg

Saluhallen som med bravur hållit ställningarna medan Östermalms Saluhall renoverats. Hela den tillfälliga hallen kommer nu att monteras ner och få en ny funktion någon annanstans. Hållbart!

sperlingens-backe-45-vasakronan-korrigerad-2.jpg

Sperlinges Backe 45

Sperlinges Backe 45 är en historisk byggnad från1890-talet och genomgår just nu en otrolig förvandling. Mitt på Stureplan hittar man denna byggnad, så centralt det kan bli i Stockholm!

Fasad-Villa-Dagmar.jpg

Villa Dagmar

När man ändå är förbi Östermalms Saluhall, ta tillfället i akt att spana in nyöppnade boutiquehotellet Villa Dagmar som ligger precis intill. Villa Dagmar kommer att drivas av Hotel Diplomat, och det ser riktigt tjusigt ut!

Bank Hotel

Missa inte att gå förbi Bank Hotel! Passa på att ta ett glas i solen på Le Hibou och gläds åt att konstruktörerna lyckades få in två nya hissar tack vare 200 år gamla grundmurar som var starka nog.

Östermalms Saluhall

Vilken förvandling hallen har genomgått under de flera år som saluhallen varit stängd för allmänheten. Missa inte att blicka uppåt mot den otroliga takhöjden!

Foto-4.jpg

Vildmannen 7

Den brandskadade byggnaden på Biblioteksgatan räddas! Ett nytt hus byggs innanför den kulturminnesmärkta fasaden av Roslagssandsten (samma fasadbeklädnad som Slottet). Bland annat har dykare använts för att gjuta betong under vatten.

5e-AMF-korrigerad2.jpg

5:e Hötorgshuset

Snart blir 5:e Hötorgshuset en ny mötesplats för den digitala generationen! Nu genomgår 5:e Hötorgshuset en ombyggnation som gör delar av huset till en hubb för musik, gaming och content creation under namnet - Space. Något att se fram emot!