Välkommen Oliver!

Oliver-Looström.jpg

Vårt senaste tillskott heter Oliver och är nyexaminerad konstruktör från Kungliga Tekniska högskolan.

Hej Oliver!

Du har precis avslutat dina studier och skrivit ditt examensarbete inom Parametrisk Optimering. Kan du berätta mer om det?

Parametrisk Optimering handlar i stort om att systematisera sättet man finner den mest lämpliga designen, få underlag för aktiva designbeslut reducera materialkostnad och konstruktionstid.

Det är ett otroligt kraftfullt verktyg för konstruktörer att hitta innovativa lösningar på komplexa problem mer effektivt jämfört med konventionella metoder. Särskilt ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom det kan reducera mängden stål och betong som behövs i projekten.

Parametrisk Optimering är ett otroligt kraftfullt verktyg för konstruktionsingenjörer att hitta innovativa lösningar på komplexa problem mer effektivt jämfört med konventionella metoder.
— Oliver, Konstruktör

Vad kommer du att arbeta med under den närmaste tiden?

Jag kommer att arbeta med framförallt Jössarinken, Boo Gårds skola och Scandinavian XPO.

Varför sökte du dig till Looström?

Under studietiden har jag arbetat extra som konstruktör under somrarna för att samla erfarenhet och för att få en bättre bild av det praktiska arbetet som konstruktör. Looström är en arbetsplats som passar mig riktigt bra när det kommer till storlek, möjlighet att få påverka och vara nära spännande projekt.

Jag gillar mixen av människor som finns här. Det tycker jag skvallrar om den verkliga företagskulturen.
— Oliver, Konstruktör

Vad hoppas du att Looström kan erbjuda dig?

Jag gillar mixen av människor som finns här. Det tycker jag skvallrar om den verkliga företagskulturen. Åldrar, bakgrunder, ursprung och olika delar av Sverige. Dessutom är det spännande att det händer saker och att det finns konkreta ambitioner. Det är en härlig känsla att vara så välkommen som ny kollega och att alla har tid för en och ser fram emot att man ska komma.