Padelbanor på Westfield Mall of Scandinavias tak

Padelbanor på Westfield Mall of Scandinavias tak

Looström är ansvariga konstruktörer för padelbanorna på Westfield Mall of Scandinavias tak, nu kan vi berätta att vårt arbete är klart och på plats!

Sportanläggningen är ca 1550 kvm med tre padelbanor och två nio meter höga klätterväggar, gymkedjan SATS står för driften av padelbanorna och aktören BLX för klättringsdelen.

Looströms arbete:

  • Projektering av stålstomme

  • Projekteringen har utförts i Tekla Structures

  • Looström har levererat tillverkningshandlingar, Nc-filer, listor och 3D-modeller

  • Projektering av entresol vid inomhus klättervägg

  • Projektering av stomkompletteringar

  • Projektering av skärmtak över utomhus klättervägg

Utmaningen med framtagandet av stålstommen var att vi arbetade under en enorm tidspress, det var 4 veckor från att vi fick uppdraget tills att det skulle vara klart
— Erik Åkerman, Handläggande konstruktör på Looström.
 

Arbetet med padelbanorna

Hela sportanläggningen står på takplan precis ovanför befintligt parkeringsområde, för att ta hand om laster för det nya taket över padelbanorna gjorde man hål genom det befintliga bjälklaget och satte in nya balkar under för att växla av. Vi på Looström har konstruerat själva stålstommen för padelbanorna, det är 100 ton stål som kommit på plats.

Här nedan ser man detaljbilder från vårt arbete med padelbanorna. Vi har tänkt särskilt mycket på detaljerna då allt kommer att vara synligt och ska se bra ut. Det är komplicerade och annorlunda knytpunkter man ser tillsammans med Tekla-modellerna.

IMG_1819-2.jpg
Foto 2021-04-23 10 27 11.jpg
Mos1.jpg
 

Fler spännande projekt med prefabkonstruktion: