Baggeby torg med Bowlingspalatset är beläget centralt på Lidingö med nära till Stockholms innerstad. Området är ritat av arkitekten William Bauer och byggdes på 1950-talet. Under 2009 genomfördes renoveringar för att låta området återfå sin tidstypiska charm.

Bowlingpalatset kommer att bestå av smålägenheter om 22 till 40 kvm. Samtliga får en modern och genomtänkt arkitektur i kombination med retrokänslan i byggnaden ger en spännande karaktär. Läget på Lidingö är lugnt men centralt med nära till bra kommunikationer, service och fin natur.

Lägenheterna är smart planerade och mycket yteffektiva. Standarden kommer att bli genomgående god med ljusa och moderna materialval.

Utmaningen i projektet har framförallt varit att lyckas göra stora ingrepp med så små åtgärder som möjligt. Det har krävt optimering och ett finräknande.
— Tuan, uppdragsansvarig konstruktör

Looströms uppdrag utgörs av att kontrollera den befintliga stommen och utreda möjliga ingrepp utan konstruktiva åtgärder. Befintligt bjälklag och väggar har öppnats upp för nytt hisschakt och nya dörröppningar.


Beställare: Gärahovs Bygg

Byggår: 2019

Kompetensområde:
Ombyggnation

Kontaktperson hos Looström
Tuan


 

Personer från Looström som är involverade i projektet:

Karin-Looström

Karin

Konstruktör

Angelica-Looström

Sally

Handläggande konstruktör

Tuan

Tuan

Uppdragsansvarig konstruktör

 
 

Fler kommersiella projekt