Urbant flerbostadshus med New York-känsla.

Brf Etaget är en nyproduktion skapat av Tobin Properties beläget på Kungsholmen i centrala Stockholm. Ett nytt modernt bostadshus med hundratalet arkitektritade lägenheter i olika nivåer. Namnet Etaget är inspirerat av husets terrasseringar, där enplans våningar staplats på varandra för ett effektfullt arkitektoniskt uttryck.

Beställare: Tobin Properties & EBAB

Byggår: 2014-2017

Kompetensområde
Konstruktion nyggnad

Kontaktperson hos Looström
Tuan


Byggnaden är ritad av Kjellander + Sjöberg som hämtat inspiration från New Museum i New York och har haft ett uttalat fokus på hållbarhet. Tegel liksom brons- och guldfärgad plåt behåller sitt utseende eller blir till och med vackrare med åren och med sin industriella karaktär bidrar de till Etagets särart. Koncept Stockholm står för interiören och gårdar och takterrasser är skapat av landskapsarkitekten Urbio.

Etaget består av 103 lägenheter med centrumlokaler i bottenvåningarna. Total byggnadsyta på cirka 11 000 kvm.

Looström har varit ansvarig konstruktör vid framtagandet av rivning- system-och bygghandlingar. Fastighetens geometri med tre angränsade byggnader har resulterat till en mer noggrann och avancerad grundläggning och sprängning. Uppdraget har en komplex stomme med många olika vinklar, nivåer och indragna terrasser. För att få ihop stommen har man fått använda både prefab- och platsgjutna element i samverkan med stål, betong och trä. Detta har ställt krav på bland annat noggranna FEM beräkningar. Även stora öppna ytor, specialanpassade lägenheter och privata terrasser har ställt höga krav på stommens utformning och dess klimatskal.

Läs mer om Etaget på deras hemsida, www.etaget.se

Personer från Looström som är involverade i projektet:

Tuan

Tuan

Uppdragsansvarig konstruktör

Ellinor

Ellinor

Konstruktör

Linh

Linh

Konstruktör

Thorbjörn

Thorbjörn

Konstruktör

Fler bostadsprojekt