Funkishus med retrostil.

I samarbete, med bland annat BSK Arkitekter, har Tobin Properties byggt ett flerfamiljshus i 5 plan om 73 lägenheter i nära anslutning till Brommaplan. Det ursprungliga huset har rivits och det nya uppförs i funkisstil med retrokänsla mellan befintliga huskroppar. Bostäderna har anpassats efter den moderna storstadsmänniskans behov.

Beställare: Tobin Properties

Byggår: 2015-2017

Kompetensområde
Betongkonstruktion, utfackningsväggar. Projektering i TEKLA.

Kontaktperson hos Looström
Thorbjörn


Oavsett storlek har varje lägenhet yteffektiva planlösningar med maximalt ljusinsläpp, generös förvaring, sömlösa sociala ytor och egen balkong eller uteplats. Byggnaden är designad med höga fönster och material som galvaniserat stål, tegel och puts anknyter väl till den kringliggande funkisbebyggelsen.

Looströms uppdrag omfattar konstruktionsprojektering för bygghandlingar. Stommen utförs huvudsakligen i betong med platsgjuten källare och väggar samt bjälklag av plattbärlag. Fasaden består av fasadpelare i stål samt prefabricerade utfackningselement.

Samtlig projektering sker i Tekla Structures vilket omfattar allt från 3D-armering till tillverkningsritningar för stål och utfackningspartier.

 

Personer från Looström som är involverade i projektet:

Thorbjörn

Thorbjörn

Uppdragsansvarig konstruktör

Tusi

Tusi

Konstruktör

Sofi

Sofi

Konstruktör

Tarik

Tarik

Konstruktör